Hajvágási Naptár... |
2019-12-05 13:50:38 |
Hajvágási Naptár 2020 Kép: A hajvágás nagyon fontos, mivel minél sűrűbben vágatjuk a hajunkat, az annál jobban erősödik. Nem mindegy : azonban, hogy mikor vágatjuk a hajunkat. Ehhez nyújt segítséget a 2020-as... |
Kumihimo alapok – zsinórfonás |
2018-02-28 08:47:31 |
Kumihimo alapok - zsinórfonás kumihimo magyarra lefordítva: fonott zsinór. A zsinórkészítés egy kevésbé ismert formája, amely egy tradicionális japán kézműves technika. Ezeket a fonatokat - amelyeket hagyományosan selyemszálból készítettek - általánosan kardmarkolatok betekerésére, övek készítéséhez, valamint lószerszámok készítésére használták. A kumihimo e... |
Húsvét a világ körül |
2017-04-15 22:54:51 |
Húsvét a világ körül: Nyúl, tojás, sonka, édes péksütemények - a világ így várja a tavaszt. A nemzetközi nagy tavaszvárás jegyében kis kitekintés, ki hogyan és milyen finomságokkal ünnepli a tavaszi napfordulót. A karácsonyi sokszínűség után, a húsvét sokkal egységesebb elemekkel rendelkezik a világban. Az új élet szimbóluma, a tojás szinte mindenütt főszerepet kap. Melle... |
Őrségi kerek perec (hőkön sült perec) |
2016-10-10 21:26:32 |
Őrségi kerek perec (hőkön sült perec) Hozzávalók 2 bögre tej 3 ek cukor 3 dkg élesztő 1 kg liszt + a tésztára és a deszkára 2 db tojás 1 ek só 1/2 bögre aludttej tojásnyi olvasztott zsír Elkészítés A tejet meglangyosítjuk, és kimérünk 2 dl-t. Elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A dagasz... |
Zöldfűszeres túrós fonat |
2016-06-17 18:46:10 |
hozzávalók / 4 adag 20 dkg finomliszt 15 dkg lágy vaj 15 dkg tehéntúró 0.5 csomag sütőpor 1 teáskanál só 2 ek vágott zöldfűszer 1 db tojássárgája (a kenéshez) elkészítés A sütőporos-sós lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a villával áttört túrót és a zöldfűszereket. Addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta. A tésztabucit 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket... |
Karácsonyra-2 |
2015-10-14 12:37:09 |
Karácsonyi narancsos kalács Hozzávalók: 60 dkg liszt, 12 dkg vaj, 12 dkg cukor, 3 tojás, 1 dkg élesztő, 1/2 csomag sütőpor, 3 dl tej, kevés só, ízlés szerint cukrozott narancshéj. Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukrozott tejjel, 1 evőkanál liszttel elkeverjük, majd meleg helyen 15-20 percig kelesztjük. Egy tálba szitáljuk a langyos lisztet és hozzáadjuk a cukrot, a sütőp... |
Briós házilag |
2015-08-19 21:39:29 |
Briós házilag Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 mokkáskanál só 2,5 dkg friss élesztő 3 evőkanál cukor 2 dl langyos tej 10 dkg olvasztott vaj A teteje mekenéséhez: felvert tojás szórócukor Elkészítés: A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, ma... |
Húsvét a világ körül |
2015-03-26 23:30:10 |
Húsvét a világ körül Nyúl, tojás, sonka, édes péksütemények - a világ így várja a tavaszt. A nemzetközi nagy tavaszvárás jegyében kis kitekintés, ki hogyan és milyen finomságokkal ünnepli a tavaszi napfordulót. A karácsonyi sokszínűség után, a húsvét sokkal egységesebb elemekkel rendelkezik a világban. Az új élet szimbóluma, a tojás szinte mindenütt főszerepet kap. Melle... |
reform kalácskák |
2014-02-02 16:03:35 |
-70g lenmagliszt -80g búzasikér -70g finomliszt -5g instant élesztő -200ml langyos tej -1 tojássárgája -65g olvasztott vaj vagy margarin -lovely sweet édesítőszer ízlés szerint -1csipet só -néhány szem mazsola(elhagyható) -1 tojássárgája a lekenéshez A liszteket összekeverjük az élesztőt is beletesszük majd minden hozzávalót és homogén tésztává gyúrjuk. Kézzel vagy gé... |
Briós házilag |
2013-12-14 23:54:24 |
Briós házilag Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 mokkáskanál só 2,5 dkg friss élesztő 3 evőkanál cukor 2 dl langyos tej 10 dkg olvasztott vaj A teteje mekenéséhez: felvert tojás szórócukor Elkészítés: A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, ma... |
|