Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533563 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 48
Előző Következő
Hajvágási Naptár... 2019-12-05 13:50:38
Hajvágási Naptár 2020 Kép: A hajvágás nagyon fontos, mivel minél sűrűbben vágatjuk a hajunkat, az annál jobban erősödik. Nem mindegy : azonban, hogy mikor vágatjuk a hajunkat. Ehhez nyújt segítséget a 2020-as...
Kumihimo alapok – zsinórfonás 2018-02-28 08:47:31
Kumihimo alapok - zsinórfonás kumihimo magyarra lefordítva: fonott zsinór. A zsinórkészítés egy kevésbé ismert formája, amely egy tradicionális japán kézműves technika. Ezeket a fonatokat - amelyeket hagyományosan selyemszálból készítettek - általánosan kardmarkolatok betekerésére, övek készítéséhez, valamint lószerszámok készítésére használták. A kumihimo e...
Húsvét a világ körül 2017-04-15 22:54:51
Húsvét a világ körül: Nyúl, tojás, sonka, édes péksütemények - a világ így várja a tavaszt. A nemzetközi nagy tavaszvárás jegyében kis kitekintés, ki hogyan és milyen finomságokkal ünnepli a tavaszi napfordulót. A karácsonyi sokszínűség után, a húsvét sokkal egységesebb elemekkel rendelkezik a világban. Az új élet szimbóluma, a tojás szinte mindenütt főszerepet kap. Melle...
Őrségi kerek perec (hőkön sült perec) 2016-10-10 21:26:32
Őrségi kerek perec (hőkön sült perec) Hozzávalók 2 bögre tej 3 ek cukor 3 dkg élesztő 1 kg liszt + a tésztára és a deszkára 2 db tojás 1 ek só 1/2 bögre aludttej tojásnyi olvasztott zsír Elkészítés A tejet meglangyosítjuk, és kimérünk 2 dl-t. Elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A dagasz...
Zöldfűszeres túrós fonat 2016-06-17 18:46:10
hozzávalók / 4 adag 20 dkg finomliszt 15 dkg lágy vaj 15 dkg tehéntúró 0.5 csomag sütőpor 1 teáskanál só 2 ek vágott zöldfűszer 1 db tojássárgája (a kenéshez) elkészítés A sütőporos-sós lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a villával áttört túrót és a zöldfűszereket. Addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta. A tésztabucit 8 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket...
Karácsonyra-2 2015-10-14 12:37:09
Karácsonyi narancsos kalács Hozzávalók: 60 dkg liszt, 12 dkg vaj, 12 dkg cukor, 3 tojás, 1 dkg élesztő, 1/2 csomag sütőpor, 3 dl tej, kevés só, ízlés szerint cukrozott narancshéj. Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukrozott tejjel, 1 evőkanál liszttel elkeverjük, majd meleg helyen 15-20 percig kelesztjük. Egy tálba szitáljuk a langyos lisztet és hozzáadjuk a cukrot, a sütőp...
Briós házilag 2015-08-19 21:39:29
Briós házilag Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 mokkáskanál só 2,5 dkg friss élesztő 3 evőkanál cukor 2 dl langyos tej 10 dkg olvasztott vaj A teteje mekenéséhez: felvert tojás szórócukor Elkészítés: A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, ma...
Húsvét a világ körül 2015-03-26 23:30:10
Húsvét a világ körül Nyúl, tojás, sonka, édes péksütemények - a világ így várja a tavaszt. A nemzetközi nagy tavaszvárás jegyében kis kitekintés, ki hogyan és milyen finomságokkal ünnepli a tavaszi napfordulót. A karácsonyi sokszínűség után, a húsvét sokkal egységesebb elemekkel rendelkezik a világban. Az új élet szimbóluma, a tojás szinte mindenütt főszerepet kap. Melle...
reform kalácskák 2014-02-02 16:03:35
-70g lenmagliszt -80g búzasikér -70g finomliszt -5g instant élesztő -200ml langyos tej -1 tojássárgája -65g olvasztott vaj vagy margarin -lovely sweet édesítőszer ízlés szerint -1csipet só -néhány szem mazsola(elhagyható) -1 tojássárgája a lekenéshez A liszteket összekeverjük az élesztőt is beletesszük majd minden hozzávalót és homogén tésztává gyúrjuk. Kézzel vagy gé...
Briós házilag 2013-12-14 23:54:24
Briós házilag Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 mokkáskanál só 2,5 dkg friss élesztő 3 evőkanál cukor 2 dl langyos tej 10 dkg olvasztott vaj A teteje mekenéséhez: felvert tojás szórócukor Elkészítés: A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, ma...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.